De media staat er bol van. In Amerika is het -40 graden. Aan de andere kant in Zuid-Amerika is het dan weer +40graden. Bij ons is het niet veel beter. Wij hebben er eigenlijk geen last van want ja we hoeven minder te stoken. We kunnen als het ware in onze lenteoutfit naar buiten.

Ik heb er eigenlijk nooit bij stil gestaan maar als je kijkt naar wat er tegenwoordig zoal allemaal gebeurd op onze planeet stel ik me toch vragen. Het is ongelooflijk wat voor stormen we over ons heen krijgen. Welke gekke temperaturen het soms zijn. Het gevoel dat de seizoenen veranderen van plek is elk jaar weer helemaal bevestigd.

Maar wat kunnen we er eigenlijk tegen beginnen? Vele mensen zitten met het idee dat we als individu weinig kunnen veranderen. Het moet maar komen van de industrie of overheid. Ik denk daar enigszins anders over. Ik probeer toch na te denken bij de aankoop van eender wat om alles uit te rusten met energiezuinige spullen. Ik zal bijvoorbeeld opteren voor een LED tv als ik een nieuwe tv zou kopen. Ik zou bijvoorbeeld kijken naar het verbruik van de auto die we ooit wel nog eens gaan moeten kopen. Maar goed dat zijn dingen die niet meteen vandaag al een verschil kunnen maken. Maar het is een denkproces.

Het denkproces is bij mij al enige tijd aan de gang. Ik probeer minder te verbruiken door bijvoorbeeld over te schakelen op LED. Concreet heb ik behoorlijk wat minder elektriciteit nodig. Goed voor de rekening maar ook goed voor het milieu. Ik begin toch meer en meer te denken in functie van het milieu. Niet dat ik een groene jongen aan het worden ben maar ik ben er wel van overtuigd dat het verschil kan gemaakt worden als we allemaal eens beginnen na te denken hoe we kunnen besparen en tegelijk het milieu er beter laten door worden. Ik heb het nog al eens neergeschreven maar verandering begint bij elk van ons! Daar ben ik rotsvast van overtuigd!

Categorieën: Thoughts...

sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.