ikea-ps--kapstok

Een paar posts terug gooide ik Trones op als leuke oplossing om schoenen op te bergen. Samen met deze aankoop kochten we ook een kapstok. Een kapstok van de reeks PS 2012 maar waar we eigenlijk iets anders mee hadden willen doen. Zoals je kan zien is dit een verticaal gemonteerde kapstok. Dat hadden wij nu graag andersom gehad. We hadden dit graag horizontaal op de muur gemonteerd. Hiervoor moesten uiteraard de nodige aanpassingen gebeuren.

De PS2012 kapstok heeft een leuke eigenschap. Je kan de toppen die in 3 kleuren worden geleverd verzetten waar je ze nodig hebt. Dat maakt deze kapstok bijzonder modulair en je kan hem eigenlijk aanpassen hoe je hem zelf nodig hebt. Daarnaast hadden we ook graag voor de kleine pruts een  kapstok gehad waar ze haar boekentasje en jasje kon aanhangen als ze uiteraard wat groter is. Ook hier hebben we rekening mee kunnen houden in onze aanpassingen.

De aanpassingen

Om het hele zootje van verticaal naar horizontaal te krijgen waren er aantal problemen. De afmetingen waren té lang om op onze muur te monteren. De montage op zich kon ik niet gebruiken omdat deze geënt was op horizontale montage. Een doordachte oplossing drong zich op :-). De montage stukken waren 51cm groot. De basis om op verder te denken. De latten die de kapstok op zich vormen heb ik laten zagen op 129cm ofwel 51 cm eraf. De breedte van de hele zooi is 129cm en 51cm breed. Alles vastzetten op de muur en daarna rekening houden met de “dwarslijnen” om de kapstok nog modulair te kunnen houden. Het resultaat hangt nu al 2 weken tegen onze muur en ik ben er fier op! Het is leuk, mooi, oogt goed & is superpraktisch. Zelfs de kleine pruts heeft haar eigen deel in de kapstok. Op deze manier is er alweer een horde genomen in het verder inrichten van ons huis. Step by step maar we komen er wel!


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.