Vorige week hoorde ik iemand de woorden uitspreken. “Wat kunnen ze nu nog uitvinden…”. Wel ik denk dat we als mens gemaakt zijn om dingen op te lossen, uit te vinden, exploreren van de wereld. Ik denk dat we de voorbije 10 jaar een enorm technologisch sprong hebben gemaakt. Het internet is méér dan een gevestigde waarde. Bijna 80% van de Belgen komt bijna dagelijks in aanraking met het wereld wijde web. Is het niet om de mail na te kijken dan is het wel op het werk. Technologisch zijn we van “belijzers” naar goodlooking telefoons gegaan. Kijk maar eens naar je smartphone. Het belijzer kon smsjes sturen, bellen en daarmee waren we ver rond. Oh ja je kon ook nog “snake” spelen op je Noka 3210. Maar laat ons zeggen dat de wereld hier toch wel enorm veranderd is. Een laptop die kilogrammen woog naar iets wat nog amper een kilogram weegt. Sneller, harder, lichter, mooier zijn de normen van vandaag.

Daarnaast zijn er nog zoveel vlakken waarop we nog progressie kunnen maken waar me misschien nog niet eens aan gedacht hebben op dit moment. Ik denk bijvoorbeeld aan het loskomen van de fossiele brandstoffen zoals we die vandaag kennen. Auto’s die misschien van zichzelf zullen rijden en met elkaar kunnen communiceren. Elektrisch aangedreven wagens die zelf elektriciteit opwekken. Computers die we kunnen dragen als een kledingsaccesoire. Kijk maar naar Google Glass of Pebble smartwatch… Het zijn allemaal dingen die ons leven anders zullen maken. Ingrijpend veranderen.

Ik vraag me soms af hoe onze kinderen naar school zullen gaan binnen 10 jaar. Zullen ze nog naar school moeten? Of zal alles gewoon vanop afstand gebeuren? Zullen we op termijn nog moeten gas geven in onze auto of zal de auto dat allemaal zelf regelen? Hoe hard zullen we afhangen van technologie?

Een heleboel vragen die de uitvindingen van vandaag en morgen zullen oplossen. Het ontkennen zal op lange termijn geen zin meer hebben. Ons dagdagelijks leven zal veranderen of we dit nu willen of niet. Maar ik, ik kijk er alvast naar uit. We hebben het beste nog voor ons daar ben ik rotsvast van overtuigd.


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.