U kent het wel van zo’n 10 tot 15 jaar terug. We hebben er uren aan versleten. We hebben uren gechat met MSN messenger. Tegenwoordig heeft Microsoft een MSN afkooksel voor de bedrijfswereld. Je kan op die manier sneller en beter samenwerken met collega’s. Vroeger was de roepnaam Communicator vandaag hebben ze het beestje Lync gedoopt.

Lync maakt ons het leven serieus gemakkelijk. Chatten, bellen & online collaboration. On the job gebruiken we dit behoorlijk intensief. Even het scherm delen voor snel iets na te kijken op de collega zijn scherm. Even snel vragen wanneer bepaalde vragen zullen beantwoord worden. Het maakt ons leven met z’n allen alleen maar makkelijker.

Federation
Je kan het nog meer en beter gaan gebruiken als je bijvoorbeeld federations opzet met andere bedrijven. Je kan dan gewoon chatten met personen in andere bedrijven. Dit maakt het leven echt poepsimpel. Nu kan je bijvoorbeeld even de gekregen info delen met een klant/leverancier. Het werkt sneller en is duidelijker.

Smartphone app
De leukste voor mij is de app voor op de iPhone. Je kan alle oproepen doorschakelen naar je mobiel maar ook bellen vanop je mobiel naar een contactpersoon. Het leuke is dat je door de Lync server wordt teruggebeld. Op deze manier lopen de kosten op de GSM factuur niet uit de hand. De centrale zal je bij het terugbellen in contact brengen met wie jij had gebeld. Slim systeem!

Mail
Lync kan integreren met je outlook client op je pc. Het zal automatisch je status updaten wanneer je een meeting hebt bijvoorbeeld. Het beste eraan is dat je niet voor kleine dingen alles op mail moet gaan zetten. Gewoon even berichtje naar de andere kant en je bent sneller en duidelijker geholpen. Ik ben gigantisch grote fan van deze manier van werken. Ik zou zelf durven zeggen dat het de toekomst is!


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.