Ik schreef recent een blog rond privacy. Deze blog gaat eigenlijk over de identiteit die we achterlaten op het net. Er is tegenwoordig heel wat te doen rond cyberpesten, hacken,… . De moderne tijd brengt ook weer zijn donkere kant mee. Criminele speeltuin is wederom aan het vergroten. Verschillende naties beloeren elkaar via veel te ingewikkelde virussen en transacties. Om toch maar meer te weten te komen over hun werking en gedachte. Langs een kant verschiet ik daar ook niet van. Hoe meer “Intelligence” een land bezit hoe machtiger het zal worden. Maar wat met onze identiteit? Zouden ze ons ook in één of andere databank hebben zitten? Ik vraag het mij soms af.

Langs de andere kant zijn de poorten van het internet helemaal open. Alles is mogelijk, alles kan. Maar misschien is wat internationale regelgeving niet slecht. Ik denk dan bijvoorbeeld aan het cyberpesten. Mensen die elkaar de duvel aan doen op het net. Ik kan er niet bij… Hou jullie eens bezig op jullie eigen “koerke”. Waarom moet er in dat tijdverdrijf andere mensen betrokken worden? Dit zou makkelijker moeten bestraft worden. Als je kijkt houden sommige social media platformen nauw samenwerken met de autoriteiten. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Facebook. Maar anderen houden de deur helemaal gesloten voor de jacht op de pesters. Er zou op zijn minst een openheid moeten bestaan. Een zeker aantal regels. Rules of Conduct voor de www-wereld. Iets waar iedere site of organisatie mee akkoord gaat alvorens ze op het net kunnen en mogen komen.

Daarnaast is er nog iets waar ik hoe langer hoe meer naar begin te kijken. Hoe kan je eigenlijk die digitale identiteit gaan wissen? Is het genoeg om gewoon overal je account te sluiten? Ik vrees van niet. Want ondertussen hebben sommige mensen misschien dingen van je overgenomen die op hun beurt weer te zien zijn op het net. Niet dat ik wegwil van de digitale wereld. Helemaal niet zelfs! Maar ik merk bijvoorbeeld wel een aantal gaten in het systeem. Wat te doen bij overlijden? In mijn lijst van LinkedIn zitten bijvoorbeeld 2 mensen die niet meer bij ons zijn. Zij zijn té vroeg, onverwacht ons ontglipt. Maar je kan hen nog steeds terugvinden op diverse social media platformen. Waar zijn de regels hieromtrent? Kan ik dit niet laten vastleggen ergens? Ik vindt dat soms behoorlijk confronterend als ik van hen een foto tegenkom als ik zo wat aan het rondklikken ben op LinkedIn. Bestaat er eigenlijk zoiets als een digitaal testament?


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.