Gisteren deed Apple de aankondiging van zijn lang verwacht goedkoop model. De plastieken iPhone als je het mij vraagt. Het mag er dan nog wel leuk uitzien. Maar goedkoop is het niet als je het verhaal bekijkt naast de marketing slide van Apple. 99$ was daar de instappprijs maar uiteraard mét abonnement. Als ik het verhaal mag geloven zal je voor 599 euro een iPhone 5c de jouwe kunnen noemen want zoals u weet is koppelverkoop hier nog niet echt ingeburgerd. Leg er 100 euro bij en je hebt een iPhone 5S. Lijkt me een goeie deal. Geef mij maar iPhone 5S!

Het is trouwens ook tegen het DNA van Apple. Steve Jobs zei het volgende over downsized producten.

A lot of companies have chosen to downsize, and maybe that was the right thing for them. We chose a different path. Our belief was that if we kept putting great products in front of customers, they would continue to open their wallets.

Ik begrijp dat de druk op de markt zeer hoog is maar het lijkt er wel op dat Apple zich vandaag waagt in de afzetmarkt waar ze niet gewend zijn om te spelen. Is dit een aandeelhouders verwachting? Hebben zij de instructie gegeven schuif meer units in de markt zodat we nummer 1 in de smartphonemarkt kunnen zijn?  Echt overtuigd ben ik niet.

De iPhone 5S daarentegen ziet er wél leuk uit én is wat we er al maanden van hebben verwacht. De kleuren zijn voor mij zwart & wit. Goud is leuk maar hoeft écht niet ik ga niet met een gouden iPhone rondlopen. Maar sommige mensen willen dit misschien wel. Het zal vooral een kwestie zijn van smaken. Sommige mensen zullen dit extreem leuk vinden. Zwart/Wit is voor mij nog steeds de keuze die ik wil maken.  Vind u de nieuwe iPhone het kopen waard?

iOS 7 zal er volgende week al zijn. Hoera! Ik zal ‘s avonds klaar zitten om mijn iPhone te upgraden. De eerste ervaringen schrijf ik uiteraard neer… Tot dan!


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.