Linkedin de Facebook voor de werkmens. Dat lijkt me de meest juiste omschrijving. Headhunters zoeken naar profielen om achteraf misschien een carrièrewending aan te bieden. Anderen kijken rond op Linkedin om te kijken wie doet nu juist wat. Anderen dragen echt bij tot de content van het platform.
Ik ben actief in 2 domeinen. Ik probeer zelf dingen die relevant zijn te delen en af en toe zorgen voor wat eigen duiding via een blogpost.
Ik vermoed in een poging om hun platform relevant te houden bracht Linkedin recent met recommandaties voor bepaalde onderwerpen op de proppen. Leuk als je dit goed gebruikt. Het kan je profiel alleen maar extra glans geven als je dit juist doet. Andere mensen hebben een woord van ver eens gehoord en ze voegen dit al toe aan hun skillset. Er zijn in dat geval 2 mogelijkheden . Ofwel heb je het niet door hoe de vork nu in de steel zit. Ofwel doe je dit met opzet. Ik kan me niet ontdoen van het idee dat sommige mensen hun profiel zo nu en dan bijblinken met wat hippe woorden om bij de club te horen. Jammer maar helaas komt dit wel uit op 1 of andere manier het hangt ervan af hoe je het ziet op het eind van de rit denk ik. Allesinds probeer ik met deze blogpost een beetje te pleiten voor eerlijkheid en doordachtheid. Het is maar al te gemakkelijk om even snel wat topics aan te klikken waar je met moeite de spellingswijze correct hebt. Wat vinden jullie eigenlijk van deze manier van je on-line CV op te poetsen?


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.