waze

Ik las gisteren een artikel dat Facebook het sociaal GPS platform Waze zou willen gaan opkopen voor een slordige 800 miljoen tot 1 miljard. Daar moest ik eens iets meer over weten. Er zijn al wel wat Belgische gebruikers. Maar nog niet heel veel heb ik de indruk. Het opzet is dat de GPS zich sociaal zal gaan gedragen. Je live maps kan doorsturen naar vrienden en je ETA live kan worden gevolgd. Leuk wel als je eens iets later op een afspraak bent. Je kan ook Coyote gewijs politiecontroles doorgeven, wegblokkades en ongevallen op de kaart zetten.

Waze stuurt je ook via de meest optimale reisweg net doordat de het sociale aspect zo belangrijk is. Natuurlijk zullen er nog wel wat extra GPS vrienden zich moeten aansluiten om een echt accuraat verkeersbeeld te krijgen.
Maar wat niet is kan nog komen… Allesinds vanaf nu probeer ik Waze al eens wat meer te gebruiken. Kwestie van het een kans te geven. De eerste indruk is toch wel zeer positief. Gebruikersinterface ziet er leuk uit als de rest van de service ook zo leuk werkt kan dat alleen maar succesvol zijn op lange termijn.


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

2 reacties

Laurentvh · mei 14, 2013 op 13:58

Al enkele maanden een tevreden Waze gebruiker šŸ˜‰

STIJN'S THOUGHTS » Waze: Overname · juni 12, 2013 op 08:23

[…] terug schreef ik al over Waze. Op dat moment ging er een verhaal de ronde dat Facebook ze ging overnemen. Gisteren kwam dan het […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.