Tijdens de verhuis hebben jullie al mogen meegenieten van alle aansluitingen behalve diegene van het water. Ik heb deze als laatste in de episodes aansluitingen gehouden omdat ze rampzalig was. Laat ons misschien beginnen 4 weken terug. Ik was de metersstanden en nummers gaan opnemen tijdens een bezoek aan het huis waar we gisteren zijn ingetrokken. Vol goede moed ben ik dan beginnen bellen naar de Aquafoon. Vriendelijke dame aan de andere kant hielp me verder maar kwam al snel op een probleem uit. Ik zal het even kaderen.
Het perceel waar m’n huis op staat was ooit 1 groot perceel en dit hebben ze tijdens de verkaveling in 2 gesplitst. Huisnummer 22 & 22a voor de gemakkelijkheid (22a is mijn woning) In huis 22 hing de watermaatschappij een meter met de nummer 28 en in mijn huis met het nummer 23 achteraan. Zo far zo good… Nu blijkt dat bij de aansluiting van m’n buren er een foutje is gebeurd. De 22 hebben ze in de systemen op meter 23 aangesloten en de 28 in 22a was dan nog niet genomen. U ziet dat goed iemand heeft een 3 met een 8 verward en op die manier begon de miserie. Na ettelijke telefoons hadden ze ineens het licht gezien. Gesprekken gingen vaak als volgt.
– wij brengen dat in orde Meneer
– wanneer denken jullie dit in orde te hebben?
– goh we geven dit nu door en ja dat gaat toch een week duren alvorens we dit in ons systeem hebben aangepast hoor meneer.
– een week? Kan dit niet sneller?
– …
Uiteraard bel je steeds in bij een callcenter en moet je telkens je verhaal opnieuw doen. Één verhaal kan ik je niet onthouden. Ik belde op een vrijdagnamiddag rond 16u naar de diensten van Waterlink. Ik deed m’n verhaal zo gedetailleerd mogelijk. De mevrouw aan de andere kant zei me dat is in orde hoor meneer. De meters staan juist in het systeem. Tot ik vroeg welke meter staat er in de 22a? Juist ja 🙂 de verkeerde. Met handen en voeten had ik het verhaal gebracht zo klaar mogelijk. Maar mevrouw aan de andere kant had nog niet geluisterd. Ik legde het haar opnieuw opnieuw en opnieuw uit mijn bloed kookte en aan de andere kant van de lijn voelde ik zo wat hetzelfde. Ik deed m’n beklag over de service en de onbereidheid tot het luisteren naar mijn verhaal. Het enige dat ik toen hoorde was *klik* de verbinding was verbroken. Vergeef me de woorden maar die trut had gewoon neergelegd. Maar strijdvaardiger dan ooit belde ik terug. Ene Yannick nam op. Ik legde hem het verhaal uit zoals bij zijn collega. Hij vertelde me piekfijn tot in de details waar het dossier zich op dat moment bevond. Ik vertelde hem ook dat de vorige collega duidelijk iets mis had gegeten onder de middag en dat ik hiermee niet gediend was. Hij verontschuldigde zich en zei me dat het dossier opgelost zou worden in 2 dagen tijd. Ok 2 dagen daar kunnen we mee leven. Een paar dagen later rond 16u telefoon. Het dossier is in orde wij komen morgen openzetten en keuren. Prachtig! Het eind aan de tunnel! We namen de afspraak maar hadden ook meegegeven nog te zullen bevestigen of de afspraak al dan niet kon doorgaan. De afspraak kon niet doorgaan. Wij hadden het één en ander nog niet helemaal in orde dus wij bellen omstreeks 17u diezelfde saga terug. Persoon aan de andere kant vertelde ons dat de planningdienst naar huis is en dat we morgen terug moesten bellen… Zogezegd zo gedaan. We bellen terug om 8u ‘s morgens. Doordat we geen 24u op voorhand hebben afgebeld zullen we transport moeten betalen. Als ik goed kan rekenen is er geen 24 u tussen 16u en 8u de dag nadien… Maar goed…
Uiteindelijk hebben we onze administratie in orde gezet en kon de keuring wel doorgaan. De keuring was geen probleem alles naar wens. Alleen stond het water nog niet open langs de straatkant. Hiervoor belde de inspecteur meteen naar de technische dienst die op zijn beurt heel snel schakelde naar ons toe. Na even onderhanden stuurde ze iemand van wacht om dit komen open te zetten. Dit was rond 18u in orde en zo heb ik mijn laatste nutsvoorziening nu eindelijk voor mekaar.
Besluit
Sinds de privatisering van elektriciteit, Telecom zijn we al een hele weg doorgewandeld. De prijzen staan onder druk. De consument is vrij te kiezen waar hij gaat. Hij kan elk moment vertrekken zonder vergoeding, de klantenservice is veel beter dan wat we vroeger kenden.
Mijn enige besluit kan zijn gooi de markt open en geef nieuwe spelers de kans om hun kans te wagen. Zij zullen de evolutie omdraaien naar een revolutie en alle nieuwigheden zullen sneller, beter en juister voor de klant zijn. Ik ben alvast helemaal voor!

Categorieën: Bouwen

sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.