De voorbije weken waren drukker dan druk. Een aantal pionnen heb je niet in de hand. Gisteren was Telenet aan de beurt. Ik had al een geul gegraven om een dropkabel in te leggen in een wachtbuis. Deze stak al een drietal weken in de grond. Ze waren deze al komen aansluiten in het doosje op straat. Nu was dus de binneninstallatie aan de beurt. 2 dagen voordien stuurde Telenet me een sms dat ze kwamen installeren. De dag nadien nog eentje om te zeggen dat de afspraak rond 8u ging doorgaan.
Dat is goed geregeld als je het mij vraagt. In de ochtend kreeg ik er nog eentje om te zeggen dat de installateur op weg was. Om 8u30 was de installateur dan bij ons. Hij begon met volle overtuiging aan de installatie in no time stond de versterker en de modem geïnstalleerd. De installatie ging als een fluitje van een cent. Even buiten aansluiten en hups ik zou internet, telefoon en digitale tv hebben. Internet & telefoon waren meteen on-line. De digitale tv moest nog wat instellingen meekrijgen want we komen uit een andere regio. Maar toen ging het niet zoals gehoopt.
De decoder die ik had verhuisd had een slecht signaal. Dit kon aan 1000 dingen liggen. Slecht signaal binnenhuis, buitenhuis, foutje in de installatie,…
Bon de installateur deed de nodige metingen en er bleek iets mis te zijn met de decoder. Gewoon een swap doen ging niet want ze hebben maar een paar decoders. De raad die ik kreeg was ga naar een Telenet Center in de buurt. Zo gezegd zo gedaan. De auto in en naar het Telenet Center in Aalst. Eens daar aangekomen kreeg ik het heugelijke nieuws dat de swap niet kon doorgaan. De data van de installateur zat nog niet in het systeem… Kom morgen even terug meneer. Dan zit de data in het systeem… Teleurgesteld naar huis want ja ik heb niks beter te doen dan in het midden van een verhuis dan 2 keer naar een Telenet Center te gaan.
Vandaag ging ik terug. 10u winkel open! Stijn stond om 10u01 in het Center. Eerste nieuws van de dag. Goh meneer de data staat nog niet in het systeem. Ik begon al stilletjes aan te koken. De man aan de andere kant van de balie stelde me direct gerust. Hij ging meteen bellen naar het support callcenter van Telenet. De data werd in het systeem gepushed en 10 minuten later had ik mijn nieuwe decoder in m’n handen. Zelfinstallatie was super makkelijk. Aansluiten, postcode intikken, taal kiezen en al de rest gaat automatisch. Vanaf vandaag is tv dus helemaal gefixed! Hoera! Eind goed al goed! Nu nog de zetel verhuizen zodat ik nog eens een avond in de zetel kan ploffen en tv kijken. Of zondag naar de koers kijken in de namiddag en met mijn kop in slaap vallen. De vooruitzichten zijn goed! Vanaf volgende week maak ik mijn vooruitzichten waar! Beloofd!

Categorie├źn: Bouwen

sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.