Na een aantal drukke weken van hard labeur. Hadden we op maandag onszelf samen met de hond een dagje zee voorgeschreven. Kwestie van de boog niet altijd gespannen te houden. We gaan steeds naar Westende. Daar gaan we dan altijd even op bezoek bij familie en genieten we uiteraard van de wind, het strand, de zee. De hond loopt los en is doodmoe op het eind van de dag. Dat is dus een dubbele win! ‘S middags iets eten nog een kleine wandeling in de namiddag. Perfect toch zo’n dag! Tijd om die in schoonheid te eindigen. Dus wij tijdens druk verkeer naar huis. Wat toen gebeurde wens ik echt niemand toe. De madam schiet in paniek op een fractie van een seconde was het gebeurd. Een man was uit zijn auto gestapt en ineens naar de middenrijstrook gelopen. Daar werd hij gegrepen door een vrachtwagen. Achteraf bleek hij op slag dood te zijn. In zijn auto bleek een afscheidsbrief te liggen. Afrit Oostkamp zijn we er meteen afgegaan omdat ik er zelf niet helemaal goed van was laat staan mijn zwangere madam. Zij had het allemaal zien gebeuren! Tussen het ongeval en de afrit belde ik halsoverkop naar de alarmcentrale. Voor het eerst moest ik dit doen. Mensen met de juiste dosis zelfbeheersing en snelheid tot handelen. Ik zou het niet kunnen maar mijn hoedje af voor de operatoren.

Waarom?
Ik begrijp dat mensen zich niet goed in hun vel voelen. Ik begrijp dat mensen misschien spelen met het idee om eruit te stappen. Ik heb daar niks tegen uiteraard ook niks voor. Maar waarom moeten in die miserie andere mensen betrokken worden? Ik wil niet in die vrachtwagenchauffeur zijn hoofd zitten op dit moment. Hij heeft wel iemand doodgereden. Ookal was het niet opzettelijk. Hij kon er niks aan veranderen. Het was een berekende daad. Maar hij was het wel die de man aanreed en de grootste moeite moet gehad hebben om te stoppen. Ik kan daar niet bij. Er zijn toch andere manieren om dit op te lossen? Zelfmoordlijn bijvoorbeeld. Psychologische hulp, praat erover met vrienden en familie. Praten helpt echt! Je hebt alleen een luisterend oor nodig die kan je vinden bij eender wie zolang je je er maar goed bij voelt. Ik hoop alvast dat niemand dit ooit nog eens moet zien! Ik hoop dat ons volgend tripje naar de zee ook in schoonheid kan eindigen. Ik zou het alvast appreciëren!


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.