Je had het wel al zien komen dat er na het eerste weekend een blogpost ging volgen met de eerste werkervaringen in ons huis. De agenda van het weekend was naar mijn inziens goed gevuld.
Voor Telenet moest er een geul gegraven worden met onze kabel erin om dit weekend te kunnen aansluiten op de verdeeldoos op de straat.
Er moest ook laminaat gelegd worden. Een weekendje werk met 2 mensen had ik in mijn hoofd. Dan had ik nog wat kleine werkjes in gedachten om te doen maar dat moest niet dit weekend. Kleine werkjes zoals het maken van een ingewerkte kabelgoot, extra stopcontacten plaatsen, netwerkdoos in de muur verwerken.

Dé geul
Zaterdagochtend begonnen we onze graafactie. Op zoek naar een wachtbuis waar we nog een kabel konden doortrekken. In regen en wind én ook de nodige sneeuw vonden we een wachtbuis. Kabel hierin gepropt in de hoop dat die er binnen ergens uitkwam. Hadden wij even geluk! Kort na de middag op zaterdag zat de kabel volledig in de grond en opgerold in de verdeeldheid van Telenet. Zij mogen dus hun beste technieker sturen zodat ik geen miserie heb bij de verdere aansluiting. Daar hoop ik uiteraard wel op :-).

Laminaat
Jullie weten al welke laminaat we hebben gekozen. Het leggen verloopt extreem snel. Zondag namiddag lag alle laminaat waar die moest liggen. Deze week worden de plintjes nog afgewerkt en kunnen we beginnen aan het schuren van de muren in de kamers boven op het eerste verdiep.

Werkjes
Dit weekend hebben we nog een kabelgoot in de muur gewerkt. Ik kan het iedereen aanraden die een televisie aan de muur wil hangen. Ik heb dit nu in ons appartement opgelost met een kabelgootje op de muur te plakken. Maar ja dat is niet bepaald weggestopt. Nu is de kabelgoot in de muur gewerkt en lopen de kabels in de muur. Een idee als een ander. Niewaar?

Daarnaast hebben we ook nog wat kranen geplaatst, chauffage opgestart, regenwaterpomp opgestart, stopcontacten geplaatst en uiteraard al eens een dweilke gesmeten. Kwestie van het een beetje proper te maken.

Volgend weekend zouden er steentjes op onze oprit & terras moeten liggen. Deze week pakken we onze voorzorgen om dit allemaal goed voor te bereiden. Ik zie het helemaal zitten om er nu al in te trekken nog een beetje geduld en we kunnen aan de verhuis beginnen!


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.