De fysieke verhuis van ons appartement naar ons huis zou moeten gaan plaatsvinden ergens midden April.
Uiteraard zonder verwarming, elektriciteit, water zal er niet kunnen gewoond worden. Daarom moeten er toch nog een aantal dingen worden overgebracht naar de nieuwe woonst.
De aanvraag politiek is niet bij iedereen makkelijk.

Telenet
Bij Telenet zijn ze zeer klaar in hun verhuis policy alleen duurde het wat langer alvorens ik iemand aan de lijn kreeg. Ik belde toch maar even in kwestie van alle info in 1 gesprek te kunnen vragen. Alleen liep op dat moment de wachttijd behoorlijk op. Dus ik vroeg via hun telefoonsysteem om een terugbelactie te boeken. Deze terugbel actie laat nog steeds op zich wachten. Ondertussen is dit via twitter ook al een paar keer geëscaleerd maar goed. We hebben onze info gekregen die we moeten hebben na dat ik zelf de tijd had genomen om zelf terug te bellen.
De verhuis zou vlotjes moeten lopen. Ze komen de kabel buiten aan de woning aansluiten en binnen de installatie komen ze ook volledig van naaldje tot draadje doen. Dit leek me het beste kwestie van decorder en dergelijke in orde te krijgen. Het netwerk op zich wil ik zonder enig probleem zelf opzetten. Dat doe ik trouwens ook liever zelf. Kwestie van zelf te weten wat ik waar en op welke IP’s zet en hoe ik dit georganiseerd heb. Dan is het voor mij ook véél duidelijker en heb ik geen beroep gedaan op iemand anders om dit op te zetten.

Eneco
De verhuis aanvraag was ik aan het zoeken op de website van Eneco. Maar ik besliste toch maar even in te bellen. Ik had geen zin om ineens in ons appartement zonder stroom te zitten en in ons huis wel stroom te hebben. For obvious reasons uiteraard. De vriendelijke juffrouw aan de andere kant hielp me vlotjes verder. Ze adviseerde me om een tweede abonnement aan te gaan en dan mijn oude wanneer ik het niet meer nodig heb. Leek me behoorlijk duidelijk. Sinds gisteren is de aanvraag gebeurd. Tegen volgend weekend hoop ik een stofzuiger/lamp te kunnen gebruiken.

Ik kijk alvast uit naar de vlotte afhandeling van deze dingen. Trouwens toch nog even meedelen. Ik had bij beide partijen zeer behulpzame juffrouwkes aan de lijn. Ze hielpen me met volle zin voort en hadden gevoel voor humor. Zo wil ik nog wel callcenter agents aan de lijn hebben. Waarvoor mijn dank uiteraard!


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

1 reactie

STIJN'S THOUGHTS » Bureaucratie bij de overstap · maart 19, 2013 op 15:25

[…] navolging van mijn post over de verhuis van de leveranciers toch al een mini update voor jullie. Gisteren was onze dag waarop we de sleutel kregen voor ons […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.