Zoals vorige week geblogged heb ik een Latitude 10 getest. Mijn bevindingen gingen jullie uiteraard hier lezen. Wel over het algemeen moet ik zeggen dat ik wel fan kan zijn van dit type van toestellen. De inzetbaarheid binnen de zakelijke wereld is mijn inziens groot. Integratiemogelijkheden zijn er met hopen door het platform dat in de meeste gevallen Microsoft is.

Waar in te zetten is een ander verhaal. Ik zie dit type toestellen bijvoorbeeld ingezet worden op scholen, ziekenhuizen. Verschillende rollen kunnen hier toch wel een zeker voordeel uit halen. Ik denk bijvoorbeeld aan een dokter. Deze is toch vaak op ronde bij patienten. Hier kan dan meteen het dossier worden opgeroepen zonder een volwaardige laptop mee te zeulen. Wanneer de dossiers in een centraal programma opgeslagen worden is de raadpleging van dossiers geen enkel probleem meer. Ik zie bijvoorbeeld ook bij externe vertegenwoordigers een markt voor dit soort toestellen. Je zit bij een klant je kan meteen je visit report uploaden in het CRM systeem van je werkgever door de ingebouwde 3G mogelijkheden. Er zijn een aantal extra opties die ervoor kunnen zorgen dat je dit ook als volwaardige laptop kan gaan gebruiken door bijvoorbeeld een docking station op je bureau te zetten. Hier kan in docken en het toestel gebruiken als een echte laptop.

Langs de andere kant is het denk ik wel “the happy few” die dit van hun werkgever zullen krijgen. Maar wanneer we naar BYOD gaan kijken lijkt me dit wel nog een mogelijkheid. Tablets zijn iets wat in mijn ogen niet meer weg te denken valt en wat op lange termijn alleen maar zal gaan dienen als een aanvulling op een vast toestel. Hoe staat u werkgever eigenlijk tegenover het gebruik van tablets in de werkomgeving?

Categorie├źn: Dell

sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.