20130221-194636.jpgMijn werkgever heeft een tijd terug beloofd om eens wat te gaan doen met tablets. We hebben een tijd terug al een Latitude ST uitgebracht maar met weinig succes. Dit kwam grotendeels door het OS dat toen Windows 7 was. Nu hebben we een Windows 8 variant uitgebracht. De Latitude 10 is geboren! Ik wou deze tablet toch wel even testen en vroeg aan onze client man om de tablet toch een aantal dagen te mogen testen. Als Apple fan is het uiteraard nog leuker om het één even naast het ander te leggen.De Dell Latitude 10 wordt gepositioneerd als zakelijk toestel maar met een entertainment kantje. Windows 8 laat je uiteraard wel toe om leuke dingen te gaan doen én het is uiteraard te integreren binnen je bestaande informatica omgeving. Je kan de users centraal beheren & de nodige policies opdringen aan je gebruiker. Dat is een voordeel voor de administrator van het informaticapark maar tegelijk een nadeel voor de gebruiker. Ik leg het even uit.

De gebruiker wil ultieme vrijheid en doen wat hij wil met een tablet. De administrator wil zoveel mogelijk beperken. Langs een kant is dit toestel voor mij eerder een zakelijk toestel. Net omdat je zonder enig probleem op het bedrijfsnetwerk je applicaties kan gaan checken en net omdat je als admin je alle rechten & plichten kan gaan opdringen.

De hardware

De Latitude 10 heeft een 10.1″ scherm met een 2GB geheugen en 32GB SSD storage. De behuizing voelt stevig aan en vrij makkelijk om te hanteren. Een aantal druktoetsen zorgen ervoor dat je het toestel kan opzetten en afzetten, scherm vergrendelen, volumeregeling,… . Maar ook een USB poort. Sja een USB poort ik heb het nog niet gemist maar ik kan me wel voorstellen dat sommige mensen dit missen. Ik vindt dit niet echt een voordeel maar als je het nodig hebt is het daar wel natuurlijk.

Het scherm

Het scherm is vrij groot en doet eigenlijk alle dingen die een iPad ook kan. Met een resolutie van 1.366 x 768 kunnen we niet echt zagen. Maar als ik mijn iPad ernaast leg zal ik toch eerder geneigd zijn om te gaan lezen op mijn iPad. Voor zakelijk gebruik is dit uiteraard wel meer dan genoeg én zal dit meer dan zijn dienst doen. Qua reageersnelheid was het toch wel een beetje teleurstellend.

Windows 8 daarentegen leent zich wel tot het aanraken en het is meer dan uitnodigend. De tiles trekken je wel naar het scherm om dingen te gaan openen. Het is toch wel wat gewoon worden om van iOS af te stappen naar Windows 8. Maar de door de weekse apps zijn te vinden in hun store en eigenlijk kan je het bijna op dezelfde manier gaan inrichten dan je iPad.

De komende dagen zal ik nog wat verder prutsen op de tablet. Mijn bevindingen kun je uiteraard hier lezen…


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

1 reactie

STIJN'S THOUGHTS » Latitude 10: Bevindingen · februari 27, 2013 op 09:09

[…] vorige week geblogged heb ik een Latitude 10 getest. Mijn bevindingen gingen jullie uiteraard hier lezen. Wel over het algemeen moet ik zeggen […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.