IMG_1181Het is alweer een tijd geleden dat ik jullie heb mogen verblijden met een blogpost over de #MacTheDog. De viervoeter zal volgende maand al een jaar worden. Er is al een hele weg afgelegd én af en toe doen we er nog een truc bij. Ze heeft haar “pubertijd” al wel gehad en is op dit moment naar ons gevoel toch wat rustiger geworden. Uiteraard is ze nog steeds onstuimig om momenten maar ze heeft al behoorlijk wat wild haar verloren. Dat is dan ook zowel letterlijk als figuurlijk te nemen. Maar goed! De pubertijd van onze hond manifesteerde zich vooral in haar eigen wil hebben en tegenspreken. Als ik me “kwaad” maaktte op haar blaftte ze gewoon terug. Op het wereldwijde web had ik gelezen dat je voet bij stuk moest houden en dat je vooral de oefeningen die ze makkelijk kon moest blijven doen. Heel af en toe een nieuwe oefening geprobeerd maar met weinig succes. Toch wou ik haar al een hele tijd het commando “beertje” aanleren. Beertje is eigenlijk niet meer als vanuit zit haar pootjes opheffen en op haar poep gaan zitten.

Uiteraard kan een hond dat niet lang volhouden maar het is gewoon leuk om een hond dingen aan te leren. Zij kan ervan genieten dat we quality time hebben en ik geniet ervan om haar nog eens een nieuwe truc aan te leren.
Het aanleren is een beetje moeilijker dan gewoon een zit of een af te leren. Ik ben begonnen met haar vanuit zit op haar poep te dwingen door met een snoepje over haar neus naar haar rug toe te bewegen. Als ze de snoep wou kon ze 2 dingen doen. Ofwel uit zit komen en haar draaien in de richting van de snoep ofwel op haar poep gaan zitten. Gelukkig voor mij koos ze voor de tweede optie. De eerste paar keer zat ze zeer ongemakkelijk en onevenwichtig. Ze kon dit geen 2 tellen volhouden of ze lag op de grond of ze viel achterover (dat laatste is geen goed plan). Uiteraard wil je je hond geen pijn laten hebben dus heb ik de oefening voortgezet op een vierdubbel geplooid deken. Dat is nog behoorlijk stevig om op te zitten maar is toch zacht moest ze achterover gaan of op haar zijkant vallen. Ik heb de oefening de voorbije 3 maand regelmatig geoefend maar toch niet gepushed om deze oefening snel te kunnen. Sinds een weekje begint ze de oefening heel goed te doen. Ze gaat nu zonder problemen vanuit zit naar “beertje” en terug. We blijven uiteraard nog steeds nieuwe dingen zoeken en er zijn nog een heleboel dingen die ik zou kunnen aanleren maar je moet er ook de tijd en de zin voor hebben. De zin is iets wat we soms allebei niet hebben en ik merk als één van ons beide geen zin heeft dat er weinig plezier aan het (aan)leren is.
Maar we proberen onze uiterste best te doen om samen er het beste van te maken. Hieronder nog eens een opsomming van het toch wel al lange lijstje van hondencommando’s.
Mac’s Trukendoos
Zit
Lig
Kom Hier
Pootje
In u mand
In u bench
Reageren op fluitsignaal-terugkomen-voor baasje zitten
Blijven zitten op de passagierszetel in de wagen
Wachten
Kijk
Voet
Bij het eten niet opspringen
Vanuit zit-wacht-kom hier-zit
Lig-blijf
Plaats
Terugbrengen van “prooien”
High Five
High Ten
Verschil maken tussen welk pootje naar gelang het hand verschillend is.
In de auto springen
Op de poef
Zitten aan een zebrapad
Neen (stoppen waarmee ze bezig is)
Frisbee spelen
Zit-af-zit
Voet (aan de lijn aan m’n linkervoet zitten)
Vragen om te mogen gaan pipi doen
Beertje
Work in progress
Bij het zeggen van het woord “neus” dat ze aanraakt wat je toont
Pang! (op zij gaan liggen)
Links en rechts kijken op commando

Verlanglijstje
Sluip
Rond mij lopen wanneer ik het wil
Nee schudden
Ja schudden

 


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.