Vandaag de eerste hoogdag in het cyclocrossseizoen hét Belgische kampioenschap veldrijden. De arena van vandaag was uitgetekend in Mol rond het Zilvermeer. De week vooraf deed onze nationale held van vorig jaar het niet goed in de WK cross in Rome. Een hele week onzekerheid maar ik meen me te herinneren dat er vorig jaar ook zo scenario opgezet werd. Sven is niet goed, hij is slecht, de man van weleer is niet meer. Ik vermoed dat het een tacktiek is van de entourage rond Sven Nys. Hij heeft het natuurlijk van de beste geleerd. In de tijd dat hij het moest opnemen tegen Mario Declerq. Deze week liet net 1 van de poulains van deze oude rot hem het volgende ontsnappen ” Sven moet stoppen met blijten”. Goh ja het zal de morele oorlogsvoering zijn zeker? Dat maakt het natuurlijk al mooi. In de arena van het Zilvermeer moet het worden uitgevochten. Maar zolang we de opponent zand in de ogen kunnen strooien en hem doen mentaal doen wankelen is het allemaal goed. In elke sport komt dat terug… Vrijdag kregen we uiteindelijk het “verlossende” nieuws dat Sven Nys mee ging doen in Mol. Het zou straf geweest zijn moest hij het niet gedaan hebben.

Vandaag de start zo rond 15u. Eerste ronde lange Klaas geeft van jetje. Hij en alleen hij zou bewijzen dat hij niet langer de vriendelijke helper van ene Pauwels is. Hij trok ten strijde in het pre-WK. Als klap op de vuurpijl won hij ook deze wedstrijd. Een beetje onverwachts maar hij won met overtuiging. Als ik centen zou inzetten had het niet op lange Klaas geweest maar hij en hij alleen was vandaag de beste. Er was niemand die hem ook maar iets kon in de wegleggen. Hij mag een jaar rondrijden in de tricolore trui. Ik hoop alleen dat we hem evenveel voorin zullen zien als die persoon die hij eerder deze week een blijter had genoemd. Ik kijk alvast uit naar het volgend seizoen in het veld.

IMG_9465

Nog even dit … Deze week kreeg ik in mijn sms box volgende foto. Ik ga samen met de schoonbroer binnenkort naar de cross in Middelkerke. Ik ben ooit wel al eens gaan kijken maar dat was toen de profs alleen in Hoogerheide als ik me nog goed herinner.

Middelkerke is een deel van het superprestige klassement. Dit jaar is het zelfs de finale. Tussen Westende en Middelkerke ligt het sportpark Krokodiel. In dit sportpark hebben ze een aantal lussen getrokken die het parcours aftekenen van deze fijne arena. Ik kijk alvast keihard uit naar deze dag. Met het fototoestel in aanslag zal ik proberen een aantal kiekjes te maken. Uiteraard laat ik jullie meegenieten van het resultaat. Hoe het geweest is kunnen jullie na 16/02 op deze webstek in geuren en kleuren lezen.

 


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.