We zijn al even bezig bij Dell. Toen ik bij Dell begon te werken hadden we net Compellent gekocht. Ondertussen zijn we al bijna 2 jaar aan de slag en aan het ritme dat Dell dingen koopt moet ik zeggen dat het elke keer weer een sprintje trekken is om bij te blijven. De strategie binnen Dell is vooral om ons eigen portfolio te vergroten maar ook om eigen IP te kunnen gebruiken om ons volledig verhaal kracht bij te zetten.
Verandering in de IT sector is absoluut iets waar je moet mee omkunnen. Elke paar jaar is er wel weer een nieuwe hype die de kop op steekt. Elke paar maand zijn er wel nieuwe producten & acquisities. Bij Dell is dit niet anders. We zijn meer dan ooit een solutions provider in wording. We hebben natuurlijk nog een hele weg af te leggen maar niemand is perfect en er is altijd ruimte voor verbetering. Vroeger was Dell vooral gekend voor het produceren van laptops en desktops voor zowel de consument als bedrijven. Vandaag kunnen we veel meer dan dit. Aan de snelheid dat we vandaag bedrijven aankopen worden we gezien als 1 van de grote spelers en dit aan een tempo dat de TGV met moeite kan bijhouden.

Hieronder een overzichtje van onze recente acquisities en vervolledigingen van het Dell portfolio.

AppAssure
De laatste drie jaar heeft Dell zijn storage portfolio. Eerst met hardware (Equalogic) dan weer software en hardware. De recentste aankoop in ons storage portfolio is weer software. We ontbraken nog een back-up software om alle gegevens te gaan back-uppen. We hebben hierin een topproduct in huis gehaald. Met AppAssure kunnen we back-uppen, repliceren, dedupliceren,… Heb deze zelf al geinstalleerd en de ease of management valt meteen op! Het laat zich installeren en implementeren binnen een aantal uren ipv binnen een aantal dagen of zelfs weken. Vandaag is er al wat werk geleverd om dit product nog beter te maken. Ik kijk alvast uit naar wat er nog komen zal. Oh ja nog even dit… We wonnen dit jaar met AppAssure een prijs op VMWorld…
Dell AppAssure is de winnaar van het 2012 Virtualization Review VMworld Best of Breed Awards als the Best Backup and Data Protection Product.
SonicWALL
Bij de meeste mensen gekend kan ik veronderstellen. Voor diegene die nog nooit van deze vendor hadden gehoord. een kleine introductie. SonicWALL zijn portfolio bestaat uit firewalls, secure remote access, e-mail security, policy management en reporting. De Sonicwall Next Gen firewalls en Unified Threat Manamgement of UTM Firewalls werden toegevoegd aan ons Security Portfolio. Naast een service om van buitenaf omgevingen te monitoren met Secureworks kunnen we nu ook binnen je bedrijf de hardware voorzien. De mix van beide zou toch wel de nodige brokken kunnen opleveren denk ik.
Wyse Technology
Deze acquisitie is één van de grotere. Met de VDI revolutie voor de deur is dit een sterk teamlid. Wyse is gekend van zijn thin- & zero clients. Ze vervangen de desktop op je bureau en achterliggend kan de omgeving perfect worden gemanaged door de IT admins door installaties van bijvoorbeeld Xendesktop, View, … Ik ben alvast pro! Dit zorgt er alleen maar voor dat we op termijn sterk zullen blijven staan in onze core business. We kunnen hiermee het end to end solution providerschap claimen en blijven claimen. Ikzelf ben dan wel geen client man maar de marktleider kopen in thin- & zere clients is toch wel het vernoemen waard!
Check de webstek. http://www.dell.com/wyse
Quest
Met Foglight, vFoglight, vWorkspace,… hebben ze een jarenlange reputatie als makers van degelijke software die door bedrijven groot en klein kan gebruikt worden. Het end to end management van je omgeving is meteen een stuk makkelijker & transparanter… Dit is een acquisitie die nog maar net is gebeurd. Hier is natuurlijk nog een ganse transitie aan de gang. Hierdoor heb ik zelf nog niet veel training gekregen over de mogelijkheden van Quest. Binnenkort hier zeker en vast meer over!
Check de webstek. http://www.dell.com/quest

sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

2 reacties

STIJN'S THOUGHTS » AppAssure 5.0 · november 21, 2012 op 10:38

[…] schreef recent een blogpostje over wat Dell allemaal heeft gekocht de voorbije tijd. AppAssure is hier eentje van. AppAssure 5.0 […]

STIJN'S THOUGHTS » Quest APM · februari 22, 2013 op 20:50

[…] acquisitie van een tijdje terug. Ik wist een tijd terug nog niet zo heel goed wat Quest is en wat het kan […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.