Iedereen heeft ooit wel voor- en nadelen van zijn generaties gehoord. Ikzelf behoor tot de Y-generatie. Ze worden in IT wel is omschreven als de mensen die zijn opgegroeid met het internet.
Zij die niet meer zonder kunnen. Ik moet antwoorden dat dit echt zo is. Ik wil overal mijn mail kunnen ontvangen ik wil overal kunnen twitteren, status aanpassen van Facebook, uitslagen van voetbalwedstrijden checken, overal gewoon het internet ter beschikking hebben.

Ikzelf heb gekozen voor Mobile Vikings als leverancier by the way. Zij verkondigen al een hele tijd de mobile revolution en daar geloof ik nu wel in. Nu de vraag is natuurlijk hoe moet ik reageren wanneer er iemand in m’n bedrijf start met werken en die zegt op dag 1. “Hallo mijn naam is Y, en ik had graag mijn bedrijfsmail op mijn eigen toestel ontvangen kan u hiervoor zorgen?”. De persoon van HR krabt in zijn haar een legt de vraag op de bureau van IT departement. Een paar jaar terug was het dat departement dat de plak zwaaide op vlak van nieuwigheden. Vandaag wil de user dezelfde voordelen op de werkvloer dan thuis. Overal alle acces… Nu hoe reageren de meeste bedrijven inclusief mijn eigen werkgever hierop?

De belangen van bedrijven zijn groot. Het gaat om hun werkvolk dat hier achter vraagt. Dit negeren zou wel is kunnen betekenen dat diezelfde werkgever ineens met een ontslagbrief te maken krijgt. Langs de andere kant is het natuurlijk ook heel belangrijk voor een bedrijf dat ze kunnen beantwoorden aan deze trends op een veilige manier.

Nu hoe reageerde Dell op deze nieuwe trends?
Wel behoorlijk positief. Ik kan mijn programma’s openen via een Citrixagent op m’n iMac. Dit geeft me de vrijheid om zowel aan m’n toepassingen te kunnen als aan mijn e-mail. E-mail acces heb ik via een https websessie naar de webclient van Outlook. Works for me… Nu ja ik ben men post begonnen met het zeggen dat ik overal aan m’n mail wil kunnen. Dit wil ook zeggen op m’n iPhone. Dit heeft Dell me toegelaten door een App ter beschikking te stellen die connectie maakt via een geëncrypteerde verbinding. De App kan je vinden onder de noemer Good for Enterprise in de App Store. Ik moet zeggen dat ik dit als een goede approach heb beleefd. Ik heb wat ik wil en Dell heeft veiligheid van data. Ik denk dat dit de nieuwe manier is om onze generatie te geven wat ze willen maar wel met het oog op de dataintegriteit van een multinational. Ik denk dat dit Meeting in the middle principe wel werkt en dat er in de toekomst nog wel nieuwe dingen op de markt zullen komen om deze nieuwe vraag op te vangen. Want vanaf nu is iedereen van 20 wel opgegroeid met een www-gewoonte en dat ziet er niet naar uit dat deze niet meer nog zal weggaan.


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

1 reactie

STIJN'S THOUGHTS » BYOD · februari 7, 2013 op 09:01

[…] February 7, 2013 Een tijd terug schreef ik al eens over Generation Y. Daarop aansluiten wil ik het toch ook wel eens hebben over het BYOD principe. Ik ben voor vrijheid […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.