#MacTheDog begint al een stevig beestje te worden zowel qua gewicht als qua karakter.
Gisteren ging heb over de lichaamstaal van honden en de hiërarchie bij de roedels.
In principe leeft een hond in een roedel en heeft altijd een plaats op de ladder.
Wij als gezin zijn met 2 en een hond. We moeten dus ook duidelijk gaan maken wie hier nu eigenlijk de roedelleider is en wie eigenlijk de onderdaan is. In mijn geval heb ik de strijd aangebonden om de rol als voorzitter van deze roedel op mij te nemen.

#MacTheDog is blijkbaar wel een kampioen in het claimen van leiderschap maar ik heb vanaf gisteren toch het één en ander bijgeleerd waar mevrouw haar niet aan verwacht had.
Ze probeert mij volledig te beblaffen, ze probeert met haar poep op mij te gaan zitten, ze probeert mij af te lekken, ze probeert om een poot op mijn voet te zetten in de keuken, ze probeert bij het wandelen haar zin te krijgen, ze probeert elke keer opnieuw een spelletje te spelen met mij. Maar HA!! gisteren vertelde de trainers me dat ik gedrag zoals hierboven beschreven in de kiem kan smoren en me tot leider van onze roedel kan gaan claimen.

Misschien een aantal tips voor de mensen die deze blog lezen en meer willen bijleren over hoe een dat leiderschap te gaan claimen. Onthou misschien al zeker volgende zin… “Een hond doet nooit iets zomaar”

Poep op de voet zitten. 

Het kan vies klinken maar als je hond met z’n poep op je voet gaat zitten is hij eigenlijk bezig je aan het merken met het label “Jij bent van mij”.
Natuurlijk spreekt het voor zich dat je dit niet zomaar kan laten passeren. Maar wat kan je gaan doen. Het beste dat je kan doen is je hand op haar hoofd en schoft leggen.
In de natuur spelen honden ook op deze manier. Wanneer een hond boven een andere wil gaan staan zal hij met z’n poten op z’n schoft gaan zitten. Dit doen wij dan maar na met onze handen.

Je handen, voeten, lichaam aflekken

Dit betekend “jij bent het laagste in rang ik mag jou helemaal aflekken én je gaat het nog tof vinden ook”
Oeps… De meeste mensen hebben de reactie ooh kijk ze lekt aan m’n handen. Jammer maar helaas ik inclusief. Tot gisteren was ik ook in de waan dat dit geen betekenis had buiten “ik kan u wel hebben vriend”.
Wat hieraan doen? Als de hond begint te likken aan diegene die hoger in de rang zouden moeten staan zou je meteen moeten handen, voeten, lichaam ontrekken aan de hond en over het hoofd aaien.
Het aaien is natuurlijk niet met het zinnetje “flinke meid” want dan moedig je haar aan om dit verder te gaan doen.

Pootje op je voet zetten

Kan je gaan vergelijken met het merken. De hond zegt eigenlijk jij bent van mij. Maar dat is hij helemaal niet.
De hond is van u als baasje. Opnieuw zelfde verhaal… Wanneer de hond dit zou gaan doen aaien over het hoofd en schoft.
Of wanneer je geen hele zware schoenen aan hebt terugstappen op de poten van de hond.

Ik moet zeggen ik ben hier nu een dag mee bezig en ik merk al dat de strijd is losgebarsten. #MacTheDog lokt soms uit dat ik moet ingrijpen al leider. Ze probeerde hiernet voor de 2de keer een papiertje te stelen uit de vuilbak.
Heel autoritair over je hond gaan staan en hem vanuit de hoogte benaderen is ook één van de trucs. Deze heb ik toegepast en ze ligt nu vriendelijk achter mij zoals ik het wil.
Geen kattekwaad uithalen maar ja het blijft natuurlijk wel een hond.

De oefeningen
Naast de hondentaal hebben we ook het volgende proberen te leren. Vanuit zit – wacht – kom hier – zit . In deze volgorde bleek het niet altijd even simpel te zijn.
Ik merk dat ze thuis héél goed deze oefening doet maar op het plein met alle andere honden heeft ze het er heel moeilijk mee.
Misschien is onze band aan een opblinkbeurt toe? Ik heb dan ook vanavond meteen de daad bij het woord gevoerd en haar vanavond getrakteerd op een wandeling.
In het begin ging het niet zo goed maar na 20 minuten begon ze helemaal bij te draaien en wou ze haar oefeningen die ik vroeg helemaal uitvoeren.
Onze band is blijkbaar versterkt. We doen het goed samen. Consequent blijven, volharden in de boosheid en op tijd en stond tijd voor spel en ontspanning!
Eigenlijk zijn we niet anders denk ik dan bij mezelf…. Of moet ik het allemaal nog zien en ben ik hier nu gewoon zever aan het verkopen? Herkende u, u kleine viervoeter ook in m’n verhaal?

Mac’s Trukendoos
Zit
Lig
Kom Hier
Pootje
In u mand
In u bench
Reageren op fluitsignaal
Blijven zitten op de passagierszetel in de wagen

Work in progress
Wachten
Kijk
Voet
Bij het eten niet opspringen
Vanuit zit-wacht-kom hier-zit
Bij het zeggen van het woord “neus” dat ze aanraakt wat je toont
Terugbrengen van “prooien”
In de auto springen

Verlanglijstje
Zitten aan een zebrapad
Verschil maken tussen welk pootje naar gelang het hand verschillend is.
Hoofd naar rechts & links
Met de neus verschillende voorwerpen tonen die ik wil dat ze toont nadat ik het voorwerp heb aangewezen en het commando “neus” heb gegegeven.
Sluip
Pang! (op zij gaan liggen)
Rond mij lopen wanneer ik het wil
High Five
High Ten
Nee schudden
Ja schudden
Frisbee spelen

 


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.