Na vorig jaar helemaal weggewaaid, zeiknat geregend & de nodige emotie te hebben doorgemaakt was het gisteren zover.
Ik had nog getwijfeld in de aanloop naar de bekendmaking van de affiche of ik ging gaan of het niet té veel herinneringen zouden zijn aan vorig jaar.
Maar 1 band trok me meteen over de schreef de Foo Fighters kwamen terug om hun set van vorig jaar voor ons te komen spelen.
Rede genoeg dus om meteen een ticket te bestellen!

Vorig jaar was ik op Pukkelpop met een andere blogger ons relaas en zijn manier om dit te beschrijven kan je hier vinden.

Gisteren omstreeks 14u  kwamen we aan bij de wei van Pukkelpop. We reden over de Kempische steenweg op zoek naar een parkeerplek.
Eerste indruk er is héél wat veranderd, meerdere campings, verschillende kleinere parkings,…
Eens een plekje gevonden te hebben op P9 op een wei waar een paard tegen een 50-tal auto’s geruild was. Het zal wel aan mij hebben gelegen maar overal waar ik kwam probeerde ik tekenen van vorig jaar terug te zien. Uiteindelijk heb ik er eentje teruggevonden. Een stille getuige van wat er vorig jaar was gebeurd. Het moet een fiere boom zijn geweest maar nu was deze ontdaan van z’n takken. Ik kon me herinneren dat er vorig jaar een aantal takken waren afgebroken en op auto’s waren terecht gekomen. Eens op de wei kon het feest beginnen. De app op de iPhone open op zoek naar het eerste optreden waar we onze muzikale honger konden stillen…

Heet!!!

Ik hoef het u niet te vertellen maar het was heet op de wei. Het was warm er werd gezweet en geplakt aan elkaar. Er werd verkoeling gezocht in elke streep schaduw.
Drinken dat moesten we doen. Hier en daar een festivalpint, een Mojito maar het meest van al water véél water!
Normaal zou ik dit niet doen en zou ik cola of zoiets drinken maar voor 1 bonnetje kon je ook 2 waters krijgen redenering is vrij simpel :-). 1,25 euro betalen voor 1 watertje op 2,5 voor een cola…
Na 20u begon de zonnestralen wat te verminderen en werd het alsmaar beter… Eindelijk!!!

Netwerkproblemen

Vorig jaar waren er problemen met de GSM netwerken. Dit jaar hadden de organisatoren en providers hun voorzorgen genomen. Beloofd!!! Iedereen zal wel kunnen blijven surfen, bellen, sms’en.
Proximus deed het vrij goed. M’n compagnon kon vlotjes op Facebook, SMS’en, bellen, surfen,… Ik daarentegen zat vorig jaar in het goeie kamp maar dit jaar deelde ik in de brokken.
Blijkbaar was er een datacenter uitgevallen en daardoor had ik héél moeilijk bereik. Hierdoor kon ik niet sms’en, bellen, surfen… met andere woorden mijn iPhone werd bron van frustratie omdat ik niet op het net kon…
Nu zoals jullie weten zit ik zelf dagelijks met scenario’s bezig waar Disaster Recovery een belangrijke rol speelt. Ik snap niet hoe Base dit zomaar even kan vergeten…
Ikzelf ben klant bij Mobile Vikings en kreeg deze morgen een mail met de verontschuldigingen van de Chief Viking. Maar eerlijk gezegd heb ik daar geen nood aan. Ik wil op internet kunnen waar, wanneer en hoe ik dat wil.
Eigenlijk moet hij zich ook niet verontschuldigen want zoals hij zelf schrijft in zijn mail ik citeer “Door de warmte heeft een datacenter van een toeleverancier het gedurende een paar uur begeven.”
Die toeleverancier mag op zijn minst open en bloot even de boel rechtzetten. Kom maar even in de schijnwerper staan. Ik stond gisteren ook fijn te schilderen op de wei en kon niemand meer bereiken.
De leverancier is helemaal gebuisd op zijn rapport!!! Volgend jaar tweede zit?

Organisatie

De organisatie leek vlotter te draaien dan ooit tevoren. Er zijn meerdere campings, gratis bussen rijden je overal naartoe, meerdere parkings. Het ziet er allemaal vlotjes uit. Het kan ook aan mij liggen maar het lijkt alsof het vanzelf gaat.
Zoals elk jaar is Pukkelpop ook een mooi festival. Vlagjes, versieringen her en der, prachtig uitgewerkte Boiler Room,…
Ook de schermen vertelden ons dat we moesten blijven eten kwestie van zout in ons lichaam op te nemen. Verborgen verkoopstruc maar eten hebben we wel gedaan en alles wat we aten was lekker, verzorgd,…
Diezelfde schermen hadden dit jaar ook een aantal andere mededelingen zoals wat te doen in case of emergency. Hier zijn lessen getrokken uit wat vorig jaar is voorgevallen. Dit festival is uit zijn as verrezen en staat sterker dan ooit in zijn schoenen.
It was so good to see you #PKP12

Affiche

De affiche voor zaterdag was ok maar er waren zeker al andere festivals waar ik meer grote namen op de affiche heb zien staan. Maar al bij al was het ok.
We begonnen met het laatste stukje van een Belgische band mee te pikken. De Van Jets zijn altijd goed in form en waren dit nu ook! Vlotjes, Strak gewoon even alles geven…
Daarna trokken we naar de Boiler Room waar Gemini een paar pompende beats op ons losliet. Daarna even Ms Dynamite & Major Lazor gecheckt maar buiten een paar toppertjes bleek het optreden niet écht véél soeps te zijn.
We besloten toch even The Hives te gaan bekijken. Deze hadden er écht wel zin in en de zanger bleek wel het publiek op z’n hand te kunnen hebben. Tof om te zien maar de hitte drong ons toch terug naar de Boiler om daar Jacques Lu Cont te gaan bekijken. Fijne set wel hij was vooral bekend in de jaren 90 met de song 2 people. Moesten we toch is gaan bekijken niewaar! Daarna een oude held Tiga altijd goeie sets deze keer was niet anders. We hebben hem de set niet helemaal bekeken want de Black Keys gingen ook nog op het hoofdpodium het beste van zichzelf geven. De topsongs werden voor de laatste lading gehouden… super vond ik het wel.
Daarna was het wachten op de Foo’s

Foo Fighters

In één woord te omschrijven. Super! Dit is wat de wei al gans de dag nodig had een Jukebox van hits. Elke hit kon je perfect meebrullen en de wei had er gewoon zin in.
Zij waren het ook die me vorig jaar naar Pukkelpop hadden laten komen. Het was een super optreden van één van de groepen die ik toch wel regelmatig durf op te leggen.
Toppers in hun vak! Geweldige performance! Machtig!

1 ding was voor iedereen denk ik op de wei wel aangrijpend en emotioneel. The Foo’s brachten hulde aan de slachtoffers van vorig jaar. Hieronder een filmpje dat ik gevonden heb op YouTube.
Bedankt Foo’s. My heroes!!

 

Stilte

Om 18.10 was er een moment van stilte op de wei. 66000 mensen waren bedeesd. Bedachten wat er vorig jaar was gebeurd. Zij die er niet meer kunnen bijzijn maar dit zo graag hadden gehad werden herdacht.
66000 mensen die na deze minuut in applaus uitbarsten en ik moet zeggen het deed deugd het gaf ons allen een gevoel van als 1 groep achter Pukkelpop te staan.
Vanaf dit jaar zal er elk jaar wel iemand zijn die zegt ik was erbij in 2011. Een generatie die deze gebeurtenis voor altijd in zich zal meedragen.

Bedankt #PKP12 het was een feest met momenten van herdenking. Het was af!

 

 

 


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

1 reactie

Foo Fighters stoppen ermee… « Stijn's Thoughts · oktober 3, 2012 op 17:16

[…] nu even genoeg geweest. Maar dan in de lange versie. Ik ben tevreden dat ik ze nog gezien heb op Pukkelpop dit jaar! Ik ben vandaag dan ook spontaan beginnen luisteren naar hun laatste CD Wasting Light! Ze […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.