Recent heeft Apple zijn nieuwste OS gelanceerd. In de rij van de katachtigen is nu de Snow Lion aan de beurt. Voor 15 euro’tjes zet je al je Mac’s op Snow Lion. Bij ons thuis is komen er geen vlagjes aan te pas maar alleen maar Apple’s.

Ik moet zeggen het nieuwe OS heeft een aantal fijne dingen ingewerkt maar écht veel is er niet veranderd buiten een aantal fijne features die met Apple’s Back To The Mac strategie wel hun bestaansrede hebben binnen een OS. Vooral het in elkaar passen als een puzzel is nog steeds het grote voordeel.
Ik verstuur tegenwoordig naar iedereen met een iDevice sms’en via iMessage. Dit loopt als een trein en ik ontvang dan ook op al mijn iDevices het antwoord van mijn bestemmeling. Dus deze laatste hoeft niet te wachten op een antwoord tot ik terug thuis ben…
Ook notities en herinneringen gebruik ik op mijn iPhone en iPad. Deze worden dan gesynced in iCloud zo vergeet je absoluut niet en zijn je notities altijd bij jou wanneer je deze nodig hebt.

De kracht van het “zelf” te doen

Ik las recent ook de biografie van Steve Jobs. Wat me altijd heel hard heeft aangesproken is de manier waarop Apple met zijn ecosysteem omgaat. Ze leggen hun “partners” regels op en die moeten ze dan maar slikken. Recent herriner ik me nog de discussie rond de kranten. Apple pikt overal een serieus graantje mee maar dat mag je ook als je platform elke keer opnieuw de lat hoger legt voor de concurrenten.

Apple iOS is het mooiste voorbeeld van deze omwenteling in smartphone land. De iPhone viel als een bom in de telecommunicatie industrie. De iPhone zorgde ervoor dat er een aantal mensen zijn wakker geschud en hebben gezegd als we nu niet meedoen zijn we ze kwijt en worden ze de groter dan ons. Ik kijk hier bijvoorbeeld naar Samsung. Zij binden de strijd aan met Android smartphones. Maar het probleem dat je krijgt is dat je geen baas bent over je eigen platform. Je doet dus niet zomaar wat je wil met je hardware. Ook het samenwerken van devices is moeilijker want dan komt er nog een derde speler in het spel bijvoorbeeld Microsoft die er op zijn beurt ook weer een mobiel platform probeert te bouwen. Iedereen wil zijn platform het beste laten zijn maar jammer maar helaas is er niemand die de boel op wieltjes kan laten lopen.
Dit is mijn inziens niet altijd de gemakkelijkste weg maar het is wel de veiligste weg om zeker te zijn dat het werkt… Of niet soms?


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.