Op regelmatige basis wordt er bij Dell een demo dag georganiseerd. We proberen hiervoor ofwel op ons on-line demoplatform demo’s te boeken wanneer we op een externe locatie zitten. Hier is niet echt iets sexy aan we loggen in via een LogMeIn server op de desbetreffende demo en we kunnen aan de slag. Datacenters in US en EMEA zorgen voor de beschikbaarheid. Dit werkt behoorlijk maar niets is natuurlijk beter dan een volledig geintegreerde demo. Dan sluit alles mooi aan en is het verhaal ook heel consistent en begrijpbaar voor iedereen.

Daarom besloot ik samen met een collega om toch ons demoplatform binnen onze demoroom eens opnieuw op te zetten. Dit hoeft natuurlijk geen gigantisch configuratie te zijn. We hebben 2 bladeservers gekozen + 1 Equalogic array in een groep.
Deze set-up is gebasseerd op VMWare ESXi 5.0 hierin draaien we een aantal machines virtueel te beginnen met de vCenter, Active Directory, SQL, Echange.
Er zullen ook 2 machines load genereren op de storage aangezien we werken met machines waar eigenlijk geen reële load binnenkomt. Daarom hebben we ook nog Exchange/SQL simulator geinstalleerd binnen 2 machines. We hebben dit boeltje geconnecteerd op een EQL array. Dit is nog een oud toestel maar de beauty is wel dat we hier ook de nieuwste firmware versies kunnen gaan op draaien. In de laatste firmware zit bijvoorbeeld Sync Rep deze kan perfect draaien op de oudere versies zonder extra kosten. Gewoon even naar de support website en updaten die handel.

Zoals jullie misschien wel weten staat VMware bol van de API’s. In onze omgeving staat ook de HIT kit for VMWare geinstalleerd. Deze zorgt voor de integratie van VMWare en EQL. Het aanmaken van datastores, nemen van Snapshots, deployen van Virtuele omgevingen om er maar een paar te noemen kan je met de spreekwoordelijke klik van de muis gaan doen. Vroeger moest je hier in vele gevallen naar verschillende GUI’s nu kan je dat gaan doen vanuit de vCenter met een plug-in die volledig integreerd met VMWare en EQL.

Next step is om de de omgeving nog uit te breiden met 1 blade en 1 EQL om de sync rep te kunnen laten zien. Daarbovenop zouden we SRM en eventueel ApplicationHA van Symantec gaan draaien. Deze laatste zorgt ervoor dat de applicatie bij een disaster ook bekeken wordt en werkt zelfs samen met Back-up Exec om eventuele restore te gaan doen vanuit een laatste geslaagde back-up. Nice stuff als je het mij vraagt.

Geef toe dit is toch het perfecte werkje tijdens de zomermaanden?


sdepril

Having fun in the #SDDC als VSAN specialist SE bij VMware | Dad of 2 | #Belgium | Technology | Social Media Addict | @vMusketeers |Opinions Are Mine

0 reacties

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.