VRTX

Deze week lanceerde Dell een product met de naam VRTX (uitspraak “Vertex”). Dit is in mijn ogen een nog wel leuke oplossing voor kleine KMO’s/Remote offices. Gebasseerd op bestaande technologie en standaard componenten is dit een oplossing die in de meeste gevallen makkelijk te implementeren is en makkelijke om te managen. Het idee komt vooral uit de problematiek dat kleine omgevingen vaak een omgeving hebben die 2 tot 4 servers groot is en die wat storage nodig heeft. Probleemstelling is vaak dat er een hele infrastructuur moet worden opgezet en dat soms de flexibiliteit en ease of management is ook niet altijd even makkelijk.

Dat bracht de boys in Round Rock op een idee. Als we nu eens een converged box maken waar maximum 4 servers/48TB/networking in 1 box en interface verenigd zijn? De oplossing werd deze week gelanceerd. De VRTX kan worden geplaatst in een bedrijfsomgeving. Als het ware naast je onder de bureau maar kan ook net als je huidige infrastructuur in een klein rack geplaatst worden. Het leuke is ook dat de management interface ook als één kan worden beschouwd. Je kan servers benaderen op de traditionele manier via iDrac 7 maar dit kan ook via de Chassis Management Console (CMC). De CMC is makkelijker in dit geval omdat je meteen het volledig chassis kan zien en doorklikken op de onderdelen die je wil gaan benaderen. Het is als het ware een single management interface.

De oplossing kan ook integreren met OpenManage Essentials. Hier kan je dan ook meerdere CMC’s/iDrac die geologisch gescheiden zijn van elkaar in beheren. Dit maakt de oplossing nog beter geschikt voor remote offices verspreid op deze aardkluit. Hier zit toch wel behoorlijk wat muziek in als het mij vraagt… Voor de mensen dat het graag nog eens in 4 minuten video zien. Hieronder een YouTube filmpje ter ondersteuning…

2 thoughts on “VRTX

  1. Vanuit vroegere IBM ervaring gezien: zoals een IBM Bladecenter S dus, maar dan wat geactualiseerder 😉 (niettemin ik nu ook meer met Dell in aanraking kom werkende bij een enterprise partner)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.