Voorbereiding: Tuin

Nu we helemaal afgesloten zitten door een tuinhek is de tijd gekomen om eens te beginnen kijken naar de inrichting van de tuin. Een idee hebben we al. Maar nu de uitwerking nog. De uitwerking begint met de hele tuin zo vlak mogelijk te krijgen. We hebben hier een machine voor gehuurd bij Huurland samen met de buren. Zij hebben gras gezaaid. Wij gaan voor grasmatten. Kwestie van #MacTheDog niet te verlekkeren op een tuin gedurende 2 maand. Uiteraard ook voor ons dan kunnen wij sneller genieten van een beetje gras tussen onze tenen in de zomer. Uiteraard is zo van die aangevoerde grond niet rijk aan voedingsstoffen. Daarom zal ik deze eerst verrijken met turf, fosfor, kalk en extra vetstof. Daarmee zou de grijns een stuk doorlatender worden en zou gras een stuk beter gedijen in deze grond. Binnenkort zal dit plan in uitvoering worden gebracht. Ik hoop tegen eind mei te kunnen spreken van een tuin met gras…

6 thoughts on “Voorbereiding: Tuin

 1. we zitten op het zelfde niveau. Ook bezig met de tuin en alles daarrond.
  We zijn nu nog op zoek naar graszoden, maar de keuze is enorm – net als de prijs.

  1. Dat is een feit. Ach het is een zoektocht als een ander. Ik vrees vooral voor de kwaliteit als er zo’n goedkope aanbiedingen passeren. Ik heb geen zin om een berg onkruid in mijn tuin te hebben staan… Dat riskeer je wel denk ik als je goedkoop gaat…

   1. Laat me eens weten waar jullie gekocht hebben… want kwaliteit en prijs hangt nu eenmaal bij alles samen. Maar je hebt er ook die ronduit duur zijn… en toch geen goeie kwaliteit.

    1. Kevin misschien al even geleden maar ons gras is ondertussen al een tijdje gelegd. Staat prachtig en geen onkruid in te zien. Ik heb dit gekocht en laten leveren via een Horta winkel in de buurt van Ternat. Goeie kwaliteit als je het mij vraagt

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.