Winterkraters

Vandaag was ik te gast bij onze Franse buren. Vroeg uit de veren  even over en weer op een dagje. Ik zit er absoluut niet mee in. Ik ben altijd weer aangenaam verrast door de kwaliteit van de Franse wegen. Eigenlijk moet ik zeggen de ons omringende landen. Want Nederland is ook een topper. We hebben vorige week een weekje temperaturen onder 0 gehad en we moeten in België altijd slalommen tussen de kraters in de weg. Ik snap dit écht niet. We zijn een land met heel wat transit verkeer maar daarom moeten we toch geen slechte wegeninfrastructuur hebben? Ik vraag mij echt af waarom wij dat niet kunnen en de buren wel. Ik wil gerust een jaarlijks vignet betalen zolang we maar niet over een lappendeken moeten rijden. Want ja elke put wordt toch gewoon opgevuld en dan weer kapot gereden om dan weer gevuld te worden. Sorry maar moeten we daarvoor in de hoogste belastingsschaal vallen? Ik vraag me écht af hoe we hier in de toekomst mee omgaan zullen gaan. Want elk jaar zie ik dit erger worden. Dezelfde wegen krijgen jaar na jaar ook meer het uitzicht en rijgevoel van een Romeinse heerbaan. Alleen rijden wij al lang niet meer met paard en kar… Hoe is het in jullie buurt gesteld met de rijbanen?

1 thought on “Winterkraters

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.