Spotify

Het mooie aan evolutie is dat er altijd wel een bolleboos iets nieuw op de markt gooit. Nu echt nieuw is het niet maar toch blijft het een fijne dienst. Sinds Spotify in België gelanceerd is ben ik een betalende gebruiker. Sinds dan koop ikzelf eigenlijk geen muziek meer maar betaal ik voor het beluisteren van m’n favoriete muziek van dat moment.

U leest het goed van dat moment. Ik hoef eigenlijk niet te zeggen dit is voor mij een oud time favorite die moet ik ergens opslaan. Als ik die wil horen zal die muziek gewoon uit de database van Spotify te halen zijn. Makkelijker kan het niet worden. Eigenlijk opnieuw een as a service model.

Maandelijkse bijdrage is een kleine 10euro maar je krijgt echt wel een gigantische bibliotheek voorgeschoteld. Het oude jukebox principe is helemaal terug alleen is het device kleiner geworden en de content groter. Onlangs deden we op weg van vakantie een ketting van muziek zoals dit ook ooit een programma was op studio brussel. Vanaf het moment dat ik opnieuw contact had met de vertrouwde provider gingen we op verzoekjesmarathon. Redelijk cool en het deed de KM smelten als sneeuw voor de zon.

We hebben het lang moeten doen met de iOS app op iPhone maar sinds een paar maand hebben we ook een Spotify app voor iPad. Deze is super! Zeker downloaden als je een iPad hebt en betaald voor de service. Want dat is een van de voordelen. Bij het betalen mag je ook op je idevice je muziek off-line syncen.

Het principe van as a service is al langer bekend bij onze overzeese vrienden in de US daar is bijvoorbeeld Netflix actief om series, films,… Te huren tegen een maandelijkse bijdrage. Ik kijk al uit naar de lancering in België. Dit zou voor mij betekenen dat er als maar minder tv zou gekeken worden. Maar meer internationale succes op de tv toveren vanuit onze luie zetel. Hopelijk wordt Netflix hier snel gelanceerd!

Sociale Media

Voor Spotify is het principe van single sign on gebruikt. Je kan inloggen met Facebook login. Deze geeft je dan ook meteen de koppeling naar dit platform om je muziek te delen. Post dit automatisch onder de rubriek Muziek… Wel fijn meegenomen als je je vrienden ook muziek wil laten kennen… Ook de link naar twitter kan worden gemaakt op deze manier heb je de belangrijkste platformen gehad…

3 thoughts on “Spotify

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.